X

Beatbox Battle


Een jaarlijks hoogtepunt op UrbanMatterz. Met slimme opgebouwde sets van vocale beats, breaks & scratches zal de (inter)nationale beatbox top met elkaar de strijd aangaan. Uiteindelijk beslist het publiek en een gerenommeerde jury wie zich Nederlands Kampioen Beatbox 2019 mag noemen. Ook dit jaar weer drie disciplines: beatbox, loopstation en tagteam.

Human Beatbox


Vocale topsport


Het NK Beatbox a.k.a Dutch Beatbox Battle heeft bij UrbanMatterz jaarlijks een serieus podium gekregen. Deze discipline gaat al mee sinds het begin van de HipHop. Ontstaan vanuit een gebrek aan muziek apparatuur en uitgegroeid tot een professionele en zeer explosieve vocale sport. Want zoals bij alle disciplines binnen HipHop geldt dat alleen de beste telt!

loopstation


man vs machine


Ook bij het beatboxen heeft de techniek zijn intrede gedaan. Met behulp van een loopstation (een soort sampler) worden sets van deelnemers laag voor laag live uitgebouwd tot complete muziekproducties. Naast interactie met het publiek vraagt dit om een ongekende coördinatie tussen mens en machine.

tagteam


back again


Een mooie aanvulling vorig jaar dus ook dit jaar weer onderdeel van het NK beatbox. Wat is in een battle nog gevaarlijker dan een tegenstander? Juist: twee tegenstanders! Binnen de discipline tagteam gaan duo's met elkaar de strijd aan. Dit zorgt voor een extra dosis dynamiek en power in de toch al spectaculaire battles.

 
"hiphop discipline van het eerste uur ontwikkeld tot vocale topsport"

beatbox battle 2017