X

Dance battles


Een absoluut hoogtepunt van het UrbanMatterz Festival zijn de explosieve breakdance battles. Ieder jaar leggen de deelnemers de lat zelf weer een stuk hoger om favoriet te worden bij het publiek en de zwaargewichten die we ieder jaar uitnodigen om te jureren. Opgezweept door dope MC's en een dikke soundsystem, gaan we dit jaar rocken in een heuse dance arena "Under the Bridge"!

dieselpower


een explosieve combinatie


De muzikale motor die alles in beweging zet, wordt dit jaar aangestuurd door DJ Cutnice en Oldschool legend Dj Rocking Rob. Vanachter hun soundsystem pompen ze de allerdikste beats richting de dancers. MC's Terance "Machete" van Langen en Kyle "Pitbull" Kalkenhoven, zorgen dat de vaart erin blijft en de battles soepel verlopen. Al met al een explosieve combinatie.

break battle


bring it!


De dancebattles zijn toegankelijk voor alle leeftijden. Zo hebben we de kidsbattles en de de 14+ 2on2 battles. Onder toeziend oog van  judges Jurskee (Turn it Loose), Peter “The Duke” Vermeulen (BreakSoldiers) en Frederike "Frieda" Frost (Dirty Mamas / Masterplan Crew).

Cypher


show it!


Wil je graag je skills tonen maar vind je een battle aangaan nog net iets te eng? Kom dan dansen tijdens de Cypher om 14:00! De dansvloer is dan open voor iedereen die zich bij het horen van dikke beats niet meer in kan houden!

 
"explosieve competitie met wederzijds respect!"

aftermovie 2018