X

oldschool hiphop concert


De vijfde editie van het jaarlijkse UrbanMatterz Oldschool HipHop Concert zal op 21 september los gaan in De Cacaofabriek te Helmond. Met een dikke line-up vol exclusieve, verrassende en eenmalige optredens van oldschool helden uit de rijke geschiedenis van de HipHop.

TICKETS!

stetsasonic


in full gear


Inderdaad, The HipHop Band, Ook zij kozen voor UrbanMatterz om Oldschool fans te trakteren op hun klassiekers als Talkin' All That Jazz, Sally, Let the music play etc. etc. Of ze "In full gear" komen is niet bekend maar dat ze met de voltallige bezetting komen staat vast: Prince Paul, Frukwan, Wise, Daddy-O, DBC en Bobby Simmons. Go Stetsa!

24K!


we have no enemies


Niemand durfde te dromen dat dit echt ging gebeuren. 24K, de legendarische rapgroep uit Eindhoven wiens roem eind jaren 80, in het toen nog internetloze Nederland, binnen no-time tot mythische proporties steeg maar plots van de radar verdween. Een gat achterlatend in het Nederlandse HipHop landschap. Op 21 sept vullen ze deze leegte met een eenmalig en exclusief optreden tijdens UrbanMatterz! 

DJ Rockin' Rob


Still rockin' it


DJ Rockin' Rob! Hoogstpersoonlijk voegde hij het "stukje" entertainment toe aan DJing. Dit vraagt om innovativiteit, creativiteit, zelfverzekerdheid, humor en een lading turntable skills. Allemaal eigenschappen die DJ Rockin' Rob in zijn DNA had en heeft! 

whodini


the freaks come out at night


Als het gaat om een oldschool feestje, dan kan Whodini niet ontbreken. Jalil en Ecstasy ( de rapper met de kenmerkende Zorro hoed). Met hun bekende party nummers als "The Haunted House of Rock", "The freaks come out at night" en "Five minutes of funk" (uit de film Beat Street) zullen ze een vette bijdrage leveren aan de bekende UrbanMatterz Oldschool Vibe!

kurtis mantronik & just ice


back to the old school


De messcherpe producties van "King of the Beats" Kurtis Mantronik gecombineerd met het rauwe ongepolijste stemgeluid van voormalig uitsmijter Just-Ice a.k.a Sir Vicious. Een uitdagende samenwerking die in 1986 resulteerde in de klassieker “Back To the old school”. Een LP met uitsluitend hoogtepunten. Eenmalig en exclusief zullen ze samen optreden met dit album als uitgangspunt! 

DADDY FREDDY


Raggamuffin


Een echte Oldschool Pionier: Zo sloeg hij als eerste een brug tussen Ragga en HipHop en schreef hij de titel “snelste rapper ter wereld” op zijn naam. Zijn rauwe herkenbare stem leende zich ook goed voor strakke samples gebuikt door artiesten als KRS-ONE en de Prodigy. Door de jaren heen wist hij relevant te blijven door samen te werken met jong talent in het genre. Iets wat veel van zijn rappende tijdgenoten niet voor elkaar kregen.

 
"urban matterz viert de hiphop en eert haar grondleggers!"

aftermovie 2018