X

exposities


Een intensieve samenwerking tussen UrbanMatterz en De Cacaofabriek EXPO heeft geleid tot een unieke expositie, waar toptalent uit de urban scene de rijke visuele cultuur van HipHop in al haar verschijningsvormen laat zien. Curator van deze expositie is graffiti legende Kool Koor. De expositie zal onder de naam MELTINGPOT van 18 augustus T/M 6 oktober te zien zijn in De Cacaofabriek Expo.

URBAN EXPOSITIE MELTINPOT


meltingpot urban expo curated by Kool Koor


De expositie MELTINGPOT is het resultaat van de samenwerking tussen Urban Matterz en De Cacaofabriek. Urban Matterz bestaat vijf jaar en dat is reden genoeg voor een speciale expo. In de tentoonstelling is onder andere werk te zien van twee belangrijke graffiti kunstenaars van het eerste uur: Kool Koor, die zijn carrière begon in de jaren 80 in New York en Hugo Kaagman, een van de pioniers van de Nederlandse graffitiscene.

Streetart is van subcultuur mainstream geworden. Elke stad heeft tegenwoordig metershoge murals die worden gemaakt door de nieuwe generatie street artists. Een aantal van deze mural kunstenaars hebben we uitgenodigd voor de tentoonstelling in De Cacaofabriek. Studio Giftig en Zenkone hebben inmiddels een monumentale muurschildering in Helmond gerealiseerd. Samen met Collin van der Sluijs en Dave de Leeuw laten zij hun werk zien.

Om de "urban smeltkroes" compleet te maken hebben we old-school graffiti uit twee particuliere collecties in de tentoonstelling opgenomen, met werken van Rammelzee, Quick en Seen.

De ontstaansgeschiedenis van de Streetart, zo verbonden met HipHop is vastgelegd door Joe Conzo, fotograaf van het eerste uur in New York. Zijn documentaire foto’s geven, samen met foto’s van hiphop artiesten van Hans van den Berkmortel, een mooi tijdsbeeld van 30 jaar HipHop geschiedenis.

Jeroen Staarink selecteerde voor de tentoonstelling videoclips van de afgelopen jaren. Deze zijn in een doorgaande loop te zien en te horen in de tentoonstelling.

In de lichtstraat van De Cacaofabriek zijn de winnende foto’ s te zien van een publiekswedstrijd: Wie maakte DE foto van het Urban Matterz festival de afgelopen edities? Een jury selecteerde vijf winnaars. Hun foto’s zijn op groot formaat geprint.

Melting Pot samengesteld door Kool Koor, graffitikunstenaar uit Brussel.
Opening 18 augustus met een optreden van DJ Sneep en Hans Dulfer !
15.00 uur toegang gratis