X
urbanmatterz-festival-bmx-freestyle
urbanmatterz-festival-breakdance-battle
urbanmatterz-festival-freerunning
urbanmatterz-festival-graffitiwall
urbanmatterz-festival-nk-beatbox
urbanmatterz-festival-nk-skateboard-miniramp

urban matterz festival


Jaarlijks weten steeds meer bezoekers uit binnen en buitenland het gratis toegankelijke UrbanMatterz festival te vinden. Bezoekers, fans, artiesten, professionals en liefhebbers op het gebied van HipHop, urban dance, urban sports en urban culture, vinden elkaar in een laagdrempelige en gemoedelijke sfeer tijdens UrbanMatterz!

impressie 2018


under the bridge


Anders dan vorige edities zal het UrbanMatterz Festival dit jaar plaatsvinden in een overdekte urban setting onder de Traverse brug in het centrum van Helmond recht tegenover het schitterende Kasteel van Helmond. Het is vanaf diverse richtingen makkelijk bereikbaar, omringd door diverse parkeergelegenheden en op loopafstand van het station.

INSCHRIJVEN WORKSHOPS


URBAN SPORTS WORKSHOPS

GRATIS / 22 SEPT / TRAVERSEBRUG / HELMOND


BMX, Skate & Skateboarden / Breakdance

Freerunning / Gauswheel / Supping

Pannakooi

Schrijf je vanaf 31 augustus 12:00u in voor deze toffe urban sports!


inschrijven

dance arena


bring your skills to the battle


De lat ligt ieder jaar een stukje hoger bij onze spectaculaire breakdance battle. Steeds meer talent uit binnen en buitenland weet de jaarlijkse battle te vinden. Dit jaar zorgen we voor een complete arena met tribune, zodat nog meer bezoekers kunnen zien hoe b-boys and girls, elkaar proberen te overtreffen in deze spannende battle onder toeziend oog van een respectabele jury!

NK beatbox


beatbox, loopstation & tagteam


Het Nederlands Kampioenschap voor een discipline die net als rap en scratching meegaat sinds het ontstaan van de HipHop. In deze battle drie disciplines: human beatbox, tag team en loopstation. Doe mee of laat je verrassen door de vocale gymnastiek van deze artiesten!

graffiti area


wall of fame


De inmiddels roemruchte UrbanMatterz Graffiti Wall Of Fame, is ook verplaatst naar het centrum van Helmond om de graffiti artiesten meer exposure te geven. Ook dit jaar zal een selecte groep top artiesten op uitnodiging van UrbanMatterz naar Helmond komen. Kijk hoe deze artiesten toverend met spuitbussen hun ontwerpen voor je ogen laten ontstaan. Van realistisch tot figuratief, van abstract tot typografisch. Ook hier is er voldoende mogelijkheid om zelf een spuitbus ter hand te nemen en te ervaren hoe veelomvattend deze kunstvorm is.

urban sports


vervelen is geen optie!


Stilzitten is geen optie met het enorme aanbod van urban sports dat jaarlijks te beleven valt tijdens UrbanMatterz: BMX, freerunning, breakdance, steps, skateboarden, skating, streetsoccer en supping, Er is volop materiaal, ruimte en gelegenheid voor jong en oud om deze sporten uit te proberen, skills & tricks te tonen of een battle met elkaar aan te gaan. UrbanMatterz staat er om bekend dat zowel de pro’s als beginners er jaarlijks samen een gezellige boel van maken.

NK MINIRAMP SKATE


skate the great


Tijdens deze vijfde editie van het UrbanMatterz festival hebben we het NK miniramp Skate te gast. Kom kijken naar dit NK vol spectaculaire jumps op de grootste miniramp van Nederland!

urban market


cratediggers


Op veler verzoek dit jaar extra aandacht voor een UrbanMarket. Aanbieders van mooie, interessante en/of praktische urban artikelen krijgen een mooie plek aan het water om hun urban kleding, platen, cd’s, tattoos, art ect. te verkopen. We zijn nog op zoek naar Standhouders. Denk jij dat jouw handel een mooie toevoeging is aan ons festival? Laat het ons weten en stuur een mailt naar info@urbanmatterz.nl

CONCERT


OLDSCHOOL HIPHOP CONCERT

35 EURO / 21 SEPT / DE CACAOFABRIEK / HELMOND


JUST ICE & KURTIS MANTRONIK / 24K / WHODINI /

STETSASONIC / ROCKIN' ROB & More

 

Het beste oldschool feestje van 2019: Exclusieve optredens, unieke samenwerkingen en eenmalige reünies van de grootste namen uit de HipHop geschiedenis. In De Cacaofabriek, Helmond.


MEER INFO    TICKETS!

timetable zo 22 sept


urbanmatterz timetable zondag 22 september

 
"het leukste urban festival in een urban setting met een oldschool vibe"