X

URBANMATTERZ


Jaarlijks produceert het team van UrbanMatterz tussen de 10 en 20 grote en kleine activiteiten, workshops, concerten en festivals. De kernwaarden van UrbanMatterz zijn Peace, Unity, Love and Having Fun! UrbanMatterz heeft zich ten doel gesteld om de Urban en HipHop cultuur in de volle breedte uit te dragen naar een zo groot mogelijk publiek.

content_events_1
content_events_2
content_events_3
content_events_4

.

INTERNATIONAAL OP DE KAART


Als iemand 5 jaar geleden had gezegd dat HipHop sterren in the Bronx elkaar zouden bellen over een vet feestje in Helmond, zou je voor gek worden verklaard. Toch is het jaarlijkse UrbanMatterz Festival in Helmond inmiddels een begrip bij Oldschool HipHop liefhebbers in binnen en buitenland. De Line-up wordt ieder jaar imposanter en trekt zowel publiek als HipHop artiesten uit binnen en buitenland. Sprekende namen als GrandMaster Melle Mel, Schoolly D, Kurtis Mantronik, Roxanne Shante, Rahzel, Jungle Brothers, Just-Ice, Kurtis Blow en T LA Rock traden al op. Het UrbanMatterz Oldschool HipHop concert is onderdeel van het jaarlijkse UrbanMatterz Urban en HipHop festival.

URBAN MATTERZ 365


het hele jaar door urban


UrbanMatterz is niet alleen een eenmalige festival. Jaarlijks produceert de organisatie tussen de 10 en 20 grote en kleine activiteiten, workshops, concerten en festivals. De kernwaarden van UrbanMatters zijn Peace, Unity, Love and Having Fun! UrbanMatterz heeft zich ten doel gesteld om de Urban en HipHop cultuur in de volle breedte uit te dragen naar een zo groot mogelijk publiek.

urban weekend


een warm ontvangst


Bezoekers komen niet alleen uit Helmond of zelfs Nederland. UrbanMatterz weet jaarlijks veel internationale gasten naar Helmond te halen. Zij voelden zich warm onthaald door de stad, de ondernemers (hotels, horeca en winkels) en natuurlijk het festival. Het overgrote deel van het UrbanMatterz publiek komt dan ook voor een weekend Urban in een stad waar nog veel te ontdekken valt. Hotels in Helmond zijn volgeboekt met gasten die de vrijdag voorafgaand aan het festival komen en zich een weekend lang onderdompelen in een fijne oldschool en urban vibe.

 
"Waanzinnig, dit kan alleen in Helmond"

aftermovie 2015


aftermovie 2016


aftermovie 2017


aftermovie 2018